onsdag 20 mars 2013

Stök!

Fick på sittande fullmäktige på omvägar höra att en av de våra skulle fälla alliansen utan att personen i fråga hade meddelat detta eller varit med på gruppmöte. En dödssynd i politiken. Inte att avvika! Men avvika utan att tala om det!  Aldrig på 38 år har jag varit i närhet av detta!  Jag har aldrig i majoritet förlorat en enda omröstning i fullmäktige. Skulle jag göra det har jag inte varit tillräckligt skicklig. Jag säger jag,  medvetet,  för att inte undandra mig mitt ansvar. Även om varje ”partiledare” svarar för sin grupp!

Min första reaktion var som alltid. Jag/vi fixar detta. Den andra, nu får det vara nog. Varför skall jag behöva ta detta!? Jag kan göra något annat!!!  Och den tredje. En kapten lämnar inte ett skepp som har problem. Jag har aldrig heller lämnat kommunhuset vid alla dessa brandalarm. Av samma anledning!

Nu kör vi på. Jag skyller aldrig på någon annan än mig själv. Aldrig bortförklaringar! Självfallet måste vi konfirmera det som fullmäktige redan tidigare uttalat. Jag utgår ifrån att vi fixar detta. Som vi alla i alliansen röstade för i budget 2013.  Politik är att man arbetar tillsammans. I Sverige har vi i beslutssituationer ett ansvar för att företräda det våra partier beslutat! Det är inga Egorace! Vem kan man annars lita på?

Fortsättning följer! Och jag är beredd på allt som kan hända!



Bo Frank
Växjö 20130319
Nästan midnatt