måndag 25 mars 2013

Stilla veckan eller lugnet före stormen?

Återstår att se hur stilla den är. Inte ett enda besök dock på kommunalrådsmötena. Det har väl aldrig inträffat förut. Och inte jättemånga ärenden på beredning till nästa au. Märker också att antalet mejl är ganska få. Lunchmöte med Sveriges byggindustrier som ger oss kloka inspel kring byggnation och Växjös utveckling.

Och som alltid lite fundersam kring SmP:s rubriksättning. Att ta till intäkt att Växjös miljöarbete sjunker genom att hänvisa till en sex månader gammal undersökning tycker jag är trams. Undersökningen i sig är dock inte trams. Och vi analyserar alla undersökningar för att kunna bli bättre. Men om t ex en granskning av en skola innehåller 99% rätt så är det felet som  uppmärksammas. Om 96% är nöjda i en medborgarenkät, kan man genast få det till att många är missnöjda. Det är en sorts skadeglädje att hitta fel i Växjö. Och allt är förstås mitt fel, eller hur? Och åter, jag vet att det inte är medias uppgift att tala om hur bra allting i Växjö är. Men många medborgare tycket faktiskt att det är för mycket negativt. Och alla är väl inte lika tokiga som jag och ser Bergmanfilmer om och om igen när man kan koppla av med Fångarna på fortet. Folk vill ha både positiva och negativa saker. Är man förresten en dålig journalist om man är positiv? Ibland lyckas man dock t ex hitta ett litet vårtecken för att göra människor på gott humör. Och jag hoppas tekniska nämnden slipper skotta mer snö för i år.

Nu snart tilldubbla årsmöten med moderaterna på teatern. Skall bli trevligt. Och ikväll, sent, griljerar vi den svenska påskaskinkan! Och hustrun, solen, har äntligen kommit tillbaka från Lund.

Bo Frank
Växjö 20130325