lördag 30 mars 2013

Långfredag

Mötte som alltid trevliga människor runt sjön. Till Konsum för att handla sådant som vi glömt. Långfredagens gudstjänst i vår vackra Domkyrka var stämningsfull, avskalad, vacker och till eftertanke. Fin körmusik och Leif Adolfsson kan förkunna ordet på ett sätt som få andra.

Städning. Matlagning. Familjemiddag. Och lite mejl. En student förundrar sig över att inte alla som mejlbombar får personligt svar. De lever i sin bubbla. Och där var jag också för 40 år sedan.  På själv långfredagen ringde också en student till mig och ville prata bostäder. Och snäll som jag är la jag 5 minuter på detta. Vi hade helt olika definitioner av demokrati. Enligt den påstridige killen, kanske SSU:are, är det demokrati att fullmäktige gör som SSU och ett antal protestererande studenter vill. Jag anser att det är demokrati att genomföra det man gått till val på. Vi kom inte längre.

Långfredagen blev verkligen lång. Och gemytlig. Och jag har dessutom fått ont i halsen. Var helt kass när jag vaknade idag. Lunghinneinflammation? Eller något annat värre? Ägnade morgonen åt en gigantisk disk av fina glas och allmän röjning. Hade igår kväll en  av de trevligaste kvällarna på många år. Härligt när ungdomar med respektive kan träffas och umgås med smala släkten.

Idag kommer det ut tidningar. Äntligen! Insändare om Bergundaskolan. Det är ingen enkel ekvation att ta ställning till skolutbyggnader med det friskolesystem vi har. Jag ser för och nackdelar. Det finns risk för suboptimering.  Å andra sidan hade kommunen inte klarat den ungdomspuckel som varit på gymnasieskolan utan friskolor! 

Läser i DN om Elin Wägnerstatyns framväxt. Och Växjö bidrar med en slant. Läser Om Wilhelm Mobergs liv i Kalifornien. Och Växjö en del i Mobergs värld. Underbart att läsa alla våra tidningar. Varför bor jag inte i Stockholm med det otroliga utbudet av teater och musik. Läser i DN att en moderatkvinna i Stockholm vill förbjuda tiggarligorna. Jag håller helt med. Och jag läser att Fleetwood Mack kommer till Stockholm i höst. Skall se om jag har möjlighet att komma dit. Har alla deras album. Det  jag inte haft tid att borra i är likheterna mellan Albatross och Beatles Sun King.

Glad Påsk! Var det förresten inte i Påsk som Strindberg skriver, Allt går igen. Allt. Och det har jag själv upplevt denna påsk!



Bo Frank
Växjö 20120230