söndag 3 mars 2013

Lakers kvar och sir Paul

Det kändes skönt. Tänker dock mera på kommunens ekonomi är det idrottsliga. Dessvärre finns det kommunicerade kärl mellan detta. Och nu gäller det att se framåt. Och inte en gång till ligga på latsidan när nästa säsong drar igång. Det kan tyckas avlägset nu, men det är inte långt borta. Skall bare hinna med en kort vår och sommar.

Och Öster övertygar. Växjö är unik som Arenastad och idrottstad. Det skall vi berätta Majistäterna när de kommer i veckan.

Himlen är klarblå. Och moderaterna tappar i opinionen.  Jag är inte orolig. Alliansen kommer att bli större än de rödgröna efter valet. Och jag räknar med att vi klarar hem Växjö också. Har inte tänkt att bli oppositionsledare. Det är dessutom mentalt förödande att sitta i baksätet och tala om hur man skall köra. Det stod i Aftonbladet idag, apropå Maramö, att man blir inte bättre för man har det roligare. Det tro jag. Vi har det roligt i alliansen i Växjö även när det kör ihop sig. Och sossarna är bara sura och lägger huvudlösa förslag. Som att spara in 13 miljoner kronor på perrongen som redan är byggda. Jag skulle vilja se Lotta Svanberg klara hem denna besparing genom överläggning med Trafikverket. Och samtidigt beslutar sossarnas medlemsmöte att lägga 100 miljoner på gratis kollektivtrafik! Det var i och för sig tidigare, men ändå! Vi är glada i alliansen och håller ihop! En för alla och alla för en.

Väntar nu på att Vasaloppet skall komma igång. Bläddrar i en av de nya Beatlesböckerna. Och det är lika ofta som folk stannar mig på stan och vill bara Beatles som att prata politik. Och jag pratar hellre om Beatles. Faktiskt. Har ännu inte i år haft något Beatlesföredrag. Förra året var det säkert 10. Personalklubbar, Rotary, studiedagar och föreningsliv. Det är så tacksamt. Alla dagar på året kan man hitta någon speciell Beatleshändelse för 10 eller 50 år sedan. Eller ännu längre bak i tiden. Och vad hade hänt om inte Paul McCartney mött John Lennon den 6 juli 1957 på Woolton Parich Church i Liverpool? En bit ifrån Penny Lane och Strawberry fields.  Hur hade världen sett ut och vilken sorts musik hade vi haft utan Beatles? Hur hade världen sett ut om inte S:t Pepper gjort entré? Snart dags att göra dagens besök på www.paulmccartnet.com

Och nu börjar Vasaloppet. Och jag undrar hur länge sir Paul kan köra fyratimmarskonserter? Han skulle utan tvekan komma i mål på sitt första Vasalopp.

Bo Frank
Växjö 20130303