torsdag 21 mars 2013

Idag är i morgon igår


Har glömt vilken amerikansk filosof som sa detta. Alexis?  Men dagarna och tiden flyter ihop. Gårdagen var hektisk. Jag söker aldrig media för att prata flyktingfrågor, de söker mig. Jag har faktiskt så här långt lyckats hålla tungan rätt i munnen. Bara lokala sossar klagar. Skriver insändare och gör utspel när det vet att jag är borta. Men vågar aldrig utmana mig på debatt i fullmäktige! Lider med Billström. Han har som sagt mitt fulla förtroende. Trots att han uttryckte sig fel. Omedvetet.

Igår var jag också i Alvesta. Zona sken som en klockarkatt för att ta emot i majoritet ta emot Växjö.  Vi satte budget för Värends Räddningstjänst för 2014. Kommunledningarna i Alvesta och Växjö. Kan ses som en fingervisning om vad som komma skall i Växjö. Och kanske i Alvesta!?

Och på något sätt skall vi kunna baxa igenom en budget. Många frågar mig om vi nu sitter i knät på sd.  Inte mer än sossarna när sd röstar för deras förslag i fullmäktige. Har inte sett att sossarna varit sura för det. Och alliansen tar sig friheten att ge information till mp, sd, v och till och med till s om för oss viktiga förslag för att se om vi kan få stöd! Inte ett dugg konstigt. Däremot demokratisynen att 1 bestämmer över 30 känns besynnerlig! Förvirrad!

Idag. Andra bokslutsdagen. Sedan möte med olika alliansgrupper i olika nämnder. Det snöar och är kallt. Har ännu ett jäkla kvällsmöte. Kanske hemma 21.00. Är gnällig har inte en enda tjänsteman för att skicka för att klara upp samordning  mellan politik och förvaltning. Kanske inte en enda KSO i Sverige i en kommun av Växjös storlek som inte har denna avlastning. Kommer definitivt efter nästa val!  I morgon Regionfullmäktige. Sedan lunch på residenset där jag är värd för juryn för Växjös och Kalmars miljöpris till en forskare på Linnéuniversitetet. Så möte och presskonferens. Undrar om Barometern har skildrat Växjös flyt så att Johan Persson är på gott humör då han kommer till Växjö.

Så helg. Jobb, jobb och mer jobb. Det gäller att ha fokus på de 98 procenten och inte på de 2% som tycker Bo Frank är en idiot och skickar knäppa brev, mejl och webbkommentarer. De sista läser jag aldrig för sinnesfriden skull. Men jag får det återberättat. Och mitt uppdrag är inte att tillfredsställa stollar och rättshaverister. Det är i stället att visa respekt för alla kloka medborgare som ger både ris och ros till kommunen, moderaterna och mig själv.  Nog så!

Bo Frank
Växjö 20130321